فیلتر شنی
پیش تصفیه واحدهای تکمیلی تصفیه آب نظیر آب شرب، آب کولینگ تاورها، نیروگاهها و...
تصفیه آب استخرهای پرورش ماهی
استفاده در شفاف سازی آب
فیلتر شنی چیست و چگونه کار میکند؟
فیلتر شنی در تصفیه آب یکی از متداولترین و پرکاربردترین دستگاهها می باشد. اساس کار این فیلترها، از طبیعت الهام گرفته شده است. در طبیعت، آب با عبور از لایه های مختلف خاک تصفیه می گردد که نهایتاً به صورت چشمه یا چاه توسط انسان برداشت می گردد. در فیلترهای شنی عمودی، آب با عبور از بستر فیلتر که معمولاً از جنس سیلیس (گراول) می باشد، ذرات معلق خود را در لابلای حفره های موجود در بستر جا گذاشته و آب زلال از پایین فیلتر جمع آوری می گردد.
بدنه فلزی صافی تحت فشار، استوانه ای شکل است که بستری از شن را در بر می گیرد. آبی که باید تصفیه شود، وارد قسمت بالایی صافی می شود، از بستر صافی عبور می کند و سپس در قسمت پایین صافی جمع آوری و به مصرف می رسد. تجمع ذرات معلق در بستر صافی، عامل افزایش افت فشار آب طی عبور از صافی می باشد. هرگاه افت فشار بیش از حد معین شد، صافی از مسیر تصفیه خارج و شستشو می شود. برای شستشوی صافی جریان آب معکوس می گردد، تا ضمن منبسط شدن بستر، آلودگی های صافی زدوده شود.
در صورتی که کدورت و مواد معلق آب زیاد باشد، توصیه می شود قبل از صافی شنی، آلودگی های آب منعقد و در حوضچه های مناسب ته نشین شوند. سپس سرریز آب این حوضچه ها از صافی شنی عبور داده شود.
بایستی توجه داشت که فیلتراسیون در فیلترهای شنی عمودی صرفاً یک فرایند فیزیکی بوده و تنها میتواند باعث حذف کدورت (Turbidity) ناشی از حضور مواد معلق (SS) در آب گردد.
کاربردهای فیلتر شنی:
- پیش تصفیه واحدهای تکمیلی تصفیه آب نظیر آب شرب، آب کولینگ تاورها، نیروگاهها و...
- تصفیه آب خام یا منبع چاه یا رودخانه
- تصفیه آب استخرهای پرورش ماهی
- استفاده در شفاف سازی آب
طراحی فیلترهای شنی
در طراحی فیلترهای شنی پارامترهای مختلفی نظیر سایز دانه بندی بستر، دمای آب، سایز ذرات معلق موجود در آب، تخلخل بستر، دبی آب عبوری و سرعت خطی جریان عبوری بایستی درنظر گرفته شوند. علاوه بر این عوامل هیدرولیکی، جهت طراحی ضخامت بدنه فیلتر و میزان عمق جوشکاری و سایز منهولها، فشار و شرایط بهره برداری فیلترها نیز بایستی مدنظر باشد.